Nu har vi börjat vänja oss vid nya hemsidan, Det finns lite småpill här och där och våra hundar kommer kontinuerligt uppdateras med nya bilder smiley
Vi har varit ute på äventyr både i arbetet och med hundar. När jag var på utbildning i Amsterdam fick jag ett samtal från Camilla Roffes matte smiley
Dom var på väg hem från hästtävling i Österike. Hon berättade om hur fantastisk han är och om hans underbara temperament.
Jag blevjätte glad när hon ringde och sedan skickade över några bilder!!!!
Jag var så oerhört förälskad i honom som valp och det var honom jag då ville behålla. Han är från våran Hattifnattikull och Roffe gick då under namnen Henke, Henke Von Solstråle smiley

Han är väldigt lik sin far All Brand Bordeaux Plexus!

Den 25 maj gick jag upp mitt i natten för att köra till Norge med Vildvittra.
Vi mötte upp min vän Emmelie som hade med sig sin Rhodesian Ridgeback Flora.
Vi skulle träffas i Norge kl.08.00
Vi blev tilldelade domare och sen hoppade vi in i våra bilar och körde vidare till spåren. Väl mött var 37 ekipage, massa olika raser så himla kul att nu äntligen var vi där! Jag har varit på väg till Norge i flera år med det har inte varit lätt att komma med på dessa Viltspår tävlingar. Vildvittra och jag startade som nummer två så det blev en riktigt lång och supertrevlig dagsmiley
Vi har testat ett norskt spår i Sverige en gång så jag hade inga förväntningar alls.
Vildvittra tog starten det var bara för mig att hänga med! När hon spårat ett bra tag viker hon i 90 grader jag håller emot lite i linan men hon är tydlig: hit ska vi,
Sen blir hon stående hon går lite fram och tillbaka hon är ca 7-8 meter ut i linan från mig och hon tittar på mig. fasiken tänker jag hon har tappat det jag sneglar lite över axeln bak och ser domaren och spårläggaren en bra bit bakom träden.Min första tanke är ska jag ropa och fråga om jag kan sätta upp henne på spåret igen.
Jag bestämmer mig att jag litar på Vildvittra hon fortsätter jobba och drar därefter ut i 90 grader igen och påvisar att det är bara för mig att hänga på.( Det visar sig senare att vi var ute i en bloduppehålls vinkel) Jag sneglar bakåt och ser domaren och spårläggaren komma efter. Phu hon är rätt tänker jag. Vildvittra viker av i en ny 90 gradare och ner i en bäck. Hon är törstig tänker jag, det var över 20 grader varmt och helt vindstilla i skogen. Hon dricker och fortsätter i bäcken framåt. Jag funderar på att hoppa över till andra sidan men ser att domaren och spårläggaren går bakom jäms med så jag fortsätter efter Vildvittra.
Efter ca 7-10 meter hoppar hon upp igen och ökar tempot.
Jag släpper ut linan i full längd och ser att hon blir stående och jag tänker nej vad äter hon på nu…..Jag går fram och ser att hon bökar och undersöker domaren hinner fram och jag pekar och säger sårlega. Han ler och klappar mig på axeln Vildvittra fortsätter i ganska snabbt tempo en bra bit och sedan markerar hon tydligt genom att skaka ett pälsigt öra som hon håller med framtänderna och släpper,sedan plockar upp klövensmileyJag var totalt genomsvett.
Jag fick inte veta hur det hade gått men kände att vi måste fått iallafall ett andra pris vilket är = Godkänd eftersökshund.
Sedan var det bara en låååång väntan på resterande i våran grupp innan vi körde tillbaka.Väl tillbaka passade Vildvittra på att svalka sig i vattnet med en liten simtur.
Emmelie hade gjort pasta och tonfisk röra till oss vilket satt som en smäck!En del hade kört hem men vi var nog 35 ekipage som satt och väntade spänt på resultaten som skulle ropas upp.Dom började med alla nollor och sedan andra priser och där ropades varken mitt eller Emmelies namn upp så jäkla spännandesmileySå kom det! All Brand Bordeaux Vildvittra med förare Elisabeth Allbrand
FÖRSTA PRIS!!!!WOOOHOOOOOO Vilken fantastisk dag!
Så fantastiskt kul det var ca 10 första pris som delades ut så det här var STORT!
Första svenskuppfödda Dogue De Bordeauxen som erhållit både Svenskt och Norskt Viltspår Championat smileysmileysmileyVildvittra och jag Emmelie och Flora Vi var två super STOLTA uppfödare och ägare som körde hemåt och planerade nya upptåg tillsammans.
På torsdagen den 30/5 var det dags igen vi hade anmält 3 hundar till Norra Älvsborgs kennelklubbs Klubbmästerskap i Viltspår!
Samling kl.09.00
Trotts regnet hade vi supertrevligt i väntan på resultatenLovis var med och blev allas kompis smiley27 startande ekipage för dagen med 10 första pris 6 st som hade varit riktigt duktiga. Lovis blir uppropad som placering 4:a Vildvittra 3:a med HP nu fick jag puls 2:a en tax jag tänker har jag missat att dom ropat upp Segra!!!!
1:a plats har vi en Dogue De Bordeaux Justlazare Silhouette!!!! Wooohooooo
Segra Klubbmästare i Viltspår 2019Herregud så fantastiskt vi är så otroligt STOLTA över våra Pusse De Godeauxer smiley
Det var många som blev förvånade över deras trevliga lynne och vi hade en massa intresse förfrågningar på valpar med oss hem smiley
Så jäkla häftigt av 27 startande ekipage var det tre Bordeauxer anmälda och placerade sig i toppen. Dogue De Bordeaux=Världens bästa ras!
Lovis har nu blivit hem hämtad av Frida vilket var en enda stort glädje för dom båda! Tusen tack Frida för denna gången för lånet av FillifjompansmileyVi har en helledig helg hemma i Ryd tillsammans med våra hundar
Det var allt för denna gången.
Må väl smiley